Ficánkoló Óvoda

Kapcsolataink, rendezvényeink


A Szülőkkel


Óvoda–hívogató – Minden tavasszal a leendő kiscsoportosokat és szüleiket hívjuk és várjuk óvodánkba, egy játékos ismerkedős délelőttre.

Adventi készülődés – A gyermekek és szülők közös barkácsolós, beszélgetős délutánt töltenek el együtt az ünnepre hangolódás jegyében.

Szülői farsangi bál – A Szülői Közösség szervezésével évente jótékonysági batyus bált rendezünk óvodásaink javára a helyi Közösségi Házban.

Nagycsoportosok búcsúzója – Minden év végén az iskolába készülő gyermekek a Kultúrházban énekes, verses műsorral búcsúznak el óvodás éveiktől, szüleik és meghívott vendégeik örömére.

Kerti parti – Minden tanév végén játékkal, műsorral szórakoztatjuk a gyermekeket. Ezen a délutánon a szülőkkel együtt ünnepelünk.


Az Általános Iskolával


Kölcsönös az együttműködés az intézményeink között. Hagyományos programjaink, mint az adventi játszóház, az ismerkedős délutánok, a látogatások egymás intézményeibe, mind segítik az óvoda–iskola átmenet gördülékenységét.
A Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Bársony István Tagiskolájának elérhetősége.


A Helyi Sportkörrel


Közös részvétel az „Intézményi Bozsik–Programban”, ahol tehetséges gyermekeink futball–utánpótlás nevelése folyik.


A falu programjain való részvétel


Adventi gyertyagyújtás – Hagyomány, hogy a második adventi vasárnapon nagycsoportosaink ünnepváró percei teremtenek meghitt hangulatot a falu ünnepségén.

Falunap – A nyaranta megrendezésre kerülő falunapon nagycsoportosaink műsorral kedveskednek a település lakóinak.