Ficánkoló Óvoda

Térítésmentes szolgáltatások


Logopédia – Óvodánkban utazó logopédus látja el a beszédjavításra szoruló gyermekek szakszerű fejlesztését, hetente két alkalommal.

Sószoba – Intézményünk sószobájának gyógyító klímája jótékony hatású asztma és pollen okozta allergia esetén, az egészséges gyermekek számára pedig lehetővé teszi a betegségek megelőzését. Az év minden napján a csoportok igény szerint használják, az őszi–téli időszakban pedig naponta tíz kisgyermeket altatunk itt.

Hitoktatás – Óvodánkban katolikus és református hitoktatás is folyik. Mindkét felekezet részéről hitoktatók látogatják a gyermekeket heti rendszerességgel.


Egyéb választható szolgáltatások


Néptánc – Hetente egy alkalommal gyermektánc oktató ismerteti meg gyermekeinket a népzene, a néptánc és a népi gyermekjátékok hagyományőrző értékeivel.

Úszás – Hetente egy délelőtt a móri tanuszodában lubickolhatnak a gyermekek.

Színes kotta – Zenepedagógus látogatja heti rendszerességgel óvodánkat, foglalkozásain a hallás– és ritmusfejlesztésen túl a hangszeres játék alapjait is elsajátíthatják gyermekeink.

Színházlátogatás – Székesfehérvár közelsége lehetőséget teremt a rendszeres színházlátogatásra. Nagycsoportosainknak évek óta bérletet váltunk a Pelikán terem gyermek előadásaira.

Bábszínház, műsorok – Az ünnepek, alkalmak során igyekszünk óvodánkba hívott előadókkal változatos, igényes élményeket biztosítani gyermekeinknek.

Kirándulás – A tanév végének közeledtével autóbuszos kirándulást szervezünk a gyermekeknek.